českydeutsch

O nás

Rodinný podnikFirmu Tefos Slaný spol. s r. o.  založil v roce 1991 Ing. Václav Rataj se společníky, jako servisní organizaci pro podniky vzniklé z privatizace podniku AGROSTAV Slaný. Název Tefos je odvozen z počátečních písmen slov charakterizujících předmět činnosti firmy: Technické, Ekonomické, Finanční a Obchodní Služby. V roce 1997 firmu Tefos a její řízení přebírá Ing. Tomáš Rataj, od roku 2019 nastupuje do managementu Ing. Tomáš Rataj ml., se zodpovědností za obchod a marketing. Tefos Slaný se tak stává rodinnou firmou ve smyslu vládního usnesení a specializuje se na služby v oblasti transportní a manipulační techniky.

Aktivně navazuje obchodní kontakty a spolupráci s nejvýznamnějšími evropskými výrobci:

 

Demag

Přední světový výrobce průmyslových jeřábů a jeřábových komponent (2008)

Zasche

80leté zkušenosti v oblasti manipulace s břemeny (2011)

Eepos

Výrobce a dodavatel modulárních hliníkových jeřábových systémů (2012)

Vetter

Přední výrobce sloupových a konzolových jeřábů (2008)

Street

Největší britský výrobce jeřábů a jeřábových komponent (2014)

CONDUCTIX Wampfler

Conductix-Wampfler nabízí řešení napájení a přenosů dat pro mostové jeřáby (2008)

K těsnějšímu a efektivnějšímu kontaktu se zákazníky firma založila specializovaný útvar, zajišťující tuzemský a zahraniční obchod, výrobu, montáže a servis - kancelář pro Čechy a Moravu ve Slaném (od roku 2016). Útvar vedou pracovníci a technici s dlouholetými zkušenostmi v oboru.

Kancelář pro Čechy a Moravu:  Slaný, Ouvalova 333, mob. Čechy (+420) 602 943 521, mob. Morava (+420) 734 659 158

Oprávnění

Oprávnění...

Tefos Slaný má oprávnění od státního odborného dozoru (Institut technické inspekce Praha) k montáži, opravám a zkouškám vyhrazených zdvihacích zařízení.

Naše firemní
marketingová mise
 

Podnikatelská korektnost a spolehlivost – vysoká kvalita dodávaných konstrukcí a komponentů – časově neomezená péče o vaše zakázky – poskytování služeb a průběžného servisu 365 dní v roce – nenechat vás na „holičkách“ v podnikání – každý zákazník je pro nás klíčový!

Konkurenční předností a přidanou hodnotou firmy Tefos Slaný je odborná a realizační připravenost vyhovět zákazníkům s montáží zařízení i do prostor, které nebyly k tomuto účelu projektovány, resp. nebyly budovány s potřebnými rozměrovými parametry. To se týká zejména instalací ve starých halách či v původních zástavbách firem.

Příkladem je instalace ve firmě Siemens, s.r.o., odštěpný závod Elektromotory Frenštát, kde se firma Tefos Slaný potýkala s nízkou výškou haly a požadavkem na co nejvyšší výšku zdvihu a dvouúrovňový manipulační systém. Co největšího zdvihu bylo dosaženo použitím zkrácených příčníků u podvěsných jeřábů. Pod nimi byla navržena a instalována trojice portálových jeřábů, kdy jedna strana jezdí zavěšena v podvěsné dráze a druhá strana v kolejnici zabudované v podlaze. K omezení jakéhokoliv nebezpečí střetu byly portálové jeřáby vybaveny speciálními laserovými scannery, zaručujícími, že nedojde k žádnému kontaktu s obsluhou materiálu nebo jakoukoliv překážkou. Tím Tefos Slaný plní i náročné bezpečnostní požadavky normy INDUSTRY 4.